tisdag 24 juni 2014

Bagar-Märta

Fikabrödshylla i frysen ekade oändligt tomt, så i lördags drog jag fram mina konditortalanger och värmde upp ugnen. Senaste "Hembakat" bjöd på ett lite annorlunda bullrecept, Pull apart bread. Ungefär som en vanlig vetebullsdeg fast med mindre socker och med ägg i. Degen kavlas, "kryddas" och skärs i remsor och rutor som man ställer på högkant i en brödform. Gott och fluffigt! Kanske att mina jäste något för länge för de ville krypa ur formarna när jag gräddade. =)

Sedan blev det minimuffins med lavendelsmak. Vanliga sockerkaksmuffins med lavendelsocker i. Jag brukar ha färdigt lavendelsocker i skåpet. Busenkelt att göra, blanda några matskedar lavendelblommor i några deciliter socker. De är toppade med lavendelkristyr, florsocker med lavendelolja, och små lila sockerkulor. Oljan gör man av smaklös matolja som man låter några kvistar lavendel stå och dra sig i ett par veckor. 
Fikabrödet passade fint tillsammans med ett par scones när f d jobbar-kompisen tittade in på en kopp kaffe i söndags. 

3 kommentarer:

frisky frog sa...

Mumsigt! Den där oljan får jag testa att göra. =)
/P&K

Iréne JB sa...

Lavendelsockwr och lavendelolja får det bli med tanke på hur mycket lavendel jag har här i trädgården :)
Fast jag tror att jag överlåter badandet till Stora E, hon är cupcakespecialisten här i huset.

Cicci H sa...

Gott gott